Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Veranderen van het voedsel.

Geel mozaïek


 


Veranderen van voeding wanneer en waarom ? :Wout van Gils

 Ik ga hier niet een artikel schrijven over de samenstelling van onze zaden voeding en andere producten want daar zijn personen en bedrijven voor die dat veel en veel beter kunnen dan ik Ik wil u hier allen maar adviseren standvastig te zijn in uw keuze ,en dat u maar op een bepaald punt kunt beslissen om te veranderen dat is mijn mening en voorstel hier in. Maar ga wel mee in de veranderingen en methode,s om vogels te kweken en dat geld ook voor de producten die daar voor te koop zijn .Maar verander dan met reden en weet waarom ,en doe dit in de juiste periode!!!. En laat u adviseren door ervaren kwekers             / liefhebbers. Het is lang geleden dat onze vogels het bijna alleen met zaad en eivoer moesten doen . het is een goede ontwikkeling dat men heden ten dagen veel producten kan kopen voor een betere en gezonde voeding . Het is ook daarom dat we de laatste jaren grote vooruitgang boeken met onze kweek en het gezond houden van ons vogel bestand. Een erg goede ontwikkeling waar ik alleen maar kan adviseren gebruik deze mogelijkheden waar je voor kiest ( merknaam)

Maar waar ik wel voor wil waarschuwen is dat men niet standvastig is of blijft ,ik weet wel het is verleidelijk als je op grote tentoonstellingen rondloopt om je niet te laten verleiden tot een ander product (en) . Het aanbod is ook zo variërend en groot .Als je bij sommige kwekers komt dan is de ene week dit eivoer een 14 dagen weer een ander ,en dat gaat het zelfde met de toegevoegde producten dan dit en dat ,en ook hun zaadmerk blijft niet het zelfde .Zij nemen de spreuk van verandering in spijs doet eten dan ook wel letterlijk op .Dat je veranderd hoeft echt niet verkeerd te zijn ,maar waarom veranderen als het goed gaat ? Er is toch ook een spreuk een winnend elftal verander je niet . Ja maar wordt dan snel gezegd die en die gebruiken dit ook en daar gaat het nog beter,de vraag is ,is dit wel zo en licht dit dan aan de voeding die deze kweker dan geeft. ?Mijn voorstel is als je wilt veranderen ,dat mag voor mij ondanks dat ik stel een winnend elftal niet te veranderen .Verander dan pas na de kweek en als de vogels zijn uitgeruid maak dan je keuze ,en weet dan ook waarom je de keuze gaat maken .Ben je daar uit ga dan over op je nieuwe voedings methode .Doe je dit in de kweek of ervoor of in welke periode ook .Dan is de kans is erg groot dat er lichte tot flinke darmstoornissen voordoen ,zeker bij de jonge erg gevoelige nest jongen met alle nadelige gevolgen voor de vogels maar ook voor de liefhebber die het kunnen voorkomen door standvastig te zijn en zich te houden aan zijn eerdere             voedings patroon ofwel het voedings patroon eerder en op het juiste tijdstip had moeten veranderen .Een gewaarschuwd kweker telt voor twee .Succes Wout van Gils

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.