Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Badwater niet te missen voor je vogels.

badende-kanarie


Badwater onmisbaar voor uw vogels !                                                     W.v.Gils

Het badwater bij onze kanarie vogels moet een vast patroon zijn bij het houden van vogels ,het mag gewoonweg niet ontbreken .De vogel is in zijn leven sterk afhankelijk van zijn bevedering ,en zal er dus van alles aan doen om dit zo goed mogelijk te verzorgen. Wij vogelliefhebbers moeten er dan ook voor zorgen dat zij regelmatig goed en zuiver badwater ter beschikking hebben. Badwater in de voilere,s

Als vogels na de kweek ,in grotere ruimte geplaatst worden ,om zich beter te kunnen ontwikkelen ,en ruien ,zal een van de belangrijkste zaken zijn het regelmatig 2 a 3 maal per week badwater aan deze vogels te geven ,u zult zien hoe snel en regelmatig zij hier van gebruik maken ,Badzoutdoe een maal per week wat badzout in het water dit zal zowel de bevedering ten goede komen ,en ook de vedermijt zo goed als weghouden .Leg onder de schotel met badwater enkele kranten zodat de bodem van het hok niet door en door nat wordt ,je weet vocht is een vijand voor onze vogels ,.Je kan natuurlijk ook de schotel in een grotere opvangbak plaatsen ,ook om het nat worden van de bodem te voorkomen. Geef badwater in de namiddag zodat de vogels ruim de tijd hebben om te drogen ,en hun veren op te poetsen. Laat badwater nooit langer staan dan nodig is om de vogels te tijd te geven om zich te wassen dan direct wegnemen. 

Badwater in de kweekkooien : (tijdens  de kweek)

Ook hier mag weer geen badwater ontbreken ,het is op diverse fronten nodig op de eerste plaats kan de broedende pop zelf het vocht gehalte regelen van de eieren ,en het afsterven van het jong in het ei zo voorkomen door gebrek aan vocht ,en ook het te hard worden van de eischaal wordt zo voorkomen ,uiteraard dient het ook nog voor de verzorging van de broeden de pop zijn verenkleed. Kortom in de kweek ook 2 a 3 maal per week badwater geven ,hiervoor zijn in de handel prachtige wasbakjes te koop ,die je voor aan de kweekkooi kunt hangen ,zonder de kooi klets nat te maken. Laat badwater nooit langer staan dan nodig is om de vogels te tijd te geven om zich te wassen dan direct wegnemen . 

Badwater aan tentoonstellings vogels : 

Ook hier is het weer onmisbaar ,TT vogels moeten en dat zal duidelijk zijn een goede mooie verzorgde bevedering hebben ,dit kan alleen als men de vogels regelmatig badwater geeft men kan dit doen door de vogels over te plaatsen in een wat grotere kooi bv kweekkooi laat ze daar wassen ,je kan een oudere TT kooi gebruiken zonder bodem die je in een bakje met water zet ,en de vogel kent dit zo en zal zich volop gaan wassen ,ook een oude TT kooi ,met daaraan gemonteerd in de deuropening van een wasbakje die je ook gebruikt aan je kweekkooien is handig om de vogels te laten wassen ,keuze genoeg dus.In het badwater van de TT vogels kan men nog wat toevoegen ,Bv Birdyll ,en of plumspray ,ieder maakt zijn keuze .Ook de vogels regelmatig benevelen met water komt de bevedering ten goede ,maar ook zal dit de vogel snel rustiger maken. Laat badwater nooit langer staan dan nodig is om de vogels te tijd te geven om zich te wassen dan direct wegnemen . 

Besluit : 

Je ziet dat het badwater op alle fronten onmisbaar is ,en in alle tijden van het jaar ,het zal natuurlijk wel duidelijk zijn dat je in de winter als het vriest ,geen badwater mag verstekken dit kan aanvriezen van de natte bevedering geven ,met alle gevolgen van dien.Verder geeft het wassen door de vogels zelf een goede indicatie over de gezondheid van de vogels,vogels die vuil zijn ,geen glans vertonen ,vuile pootjes hebben enz ,en die geen of nauwelijks gebruik willen maken van badwater zijn meestal niet in goede conditie ,en veranderd dit niet snel dan is het aan te raden deze vogels niet in te zetten in de komende kweek ,of tentoonstelling. Kortom badwater geeft de vogels alles ,en geeft ons een goede indicatie over de gezondheids toestand van de vogels zelf. Succes Wout v Gils.

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.