Inloggen

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

JBounce

Donatie gevraagd!

Donatie!

Beste bezoekers van de website woutvangils.nl of woutvangils.be.

 

Wout heeft besloten om te stoppen met deze website

Maak hier uw donatie over om de website te laten bestaan:

https://betaalverzoek.knab.nl/k4brpH2Oo7djLAP

 

Alvast hartelijk dank!

(Zie verder bericht op de hoofdpagina)

x

PVH petitie tegen positieflijsten.

Aan geadresseerde liefhebber(s). En bezoekers kanarie homepage.

Op dit moment speelt de positieflijst voor zoogdieren.Hierin is drastisch gesneden, en het is de bedoeling dat men nu ook gaat aanvangen met die voor vissen, reptielen, en VOGELS.Uiteraard volgen wij dit op de voet, en zullen alles in het werk moeten zetten om te voorkomen dat ook wij straks vele soorten niet meer zouden mogen houden, in onze kooien en volières.Het PVH is een petitie gestart, en wij vragen dan ook U als organisatie (liefhebbers) dit bericht zoveel mogelijk te verspreiden onder uw achterban. Stuur dit door naar al uw bekende liefhebbers binnen de verenigingen, en vriendenkring.Laten velen dan massaal naar de link toe gaan, hieronder, en deze ondertekenen. 

Mogelijk kunnen we nog wat redden. 

Bart Braam

Secretaris ANBvV 

PS: Hierbij nodig ik u hartelijk uit kennis te nemen van onderstaande mail en de petitie te tekenen. 

Geachte heer en mevrouw,

U hebt het vast wel gehoord of gelezen, de overheid gaat Positieflijsten instellen. Dat zijn lijsten van diersoorten die wèl nog mogen worden gehouden, alle overige worden verboden. Er ligt al een voorstel voor een Positieflijst voor Zoogdieren bij de Tweede Kamer. De staatssecretaris liet door de WUR onderzoek doen aan een beperkt lijstje van slechts 90 soorten en kwam tot de conclusie:

- er zijn nog 5 soorten die iedereen mag houden (plus productiedieren, honden en katten)

- er is een tweede lijst met 33 soorten die slechts onder voorwaarden mogen worden gehouden,

- en tot slot ligt er een lijst van 51 soorten die helemaal niet meer mogen.

Waar de staatssecretaris het niet over heeft, is dat alle andere soorten ‘stiekem’, zonder enige vorm van onderzoek, worden verboden.Er worden dus niet 51 maar meer dan 5400 soorten verboden !!!

Vrijwel alle zoogdiersoorten worden daarmee, met behulp van ‘een politieke truc’ verboden verklaard. Dat is in strijd met de Europese wet- en regelgeving. De overheid moet onderzoek doen om het gevaar voor dierenwelzijn, het gevaar voor de gezondheid van mens en dier of het gevaar voor het milieu aan te tonen. Pas daarna mag de overheid het houden van een diersoort verbieden.Als dit door gaat, gebeurt straks hetzelfde voor de vogels, de vissen, de reptielen en de amfibieën. Dat wordt dan het einde van een liefhebberij die belangrijk is voor heel veel mensen, die ook belangrijk is voor onze kennis van de soorten en daarmee voor het overleven van die soorten.Het PVH verzet zich tegen de oneerlijke manier waarop de overheid, samen met de anti-dierhouderij-lobby, probeert de dierenhobby de nek om te draaien Wij hebben ieders steun hard nodig Wij zijn een petitie gestart op de PVH website  http://www.huisdieren.nu/over-pvh/tegen-positieflijst/

Graag zouden wij zien dat iedereen tekent, die belangstelling en liefde voor dieren deelt met honderdduizenden anderen..

U kunt deze petitie op Facebook, twitter, websites delen met iedereen.

met vriendelijke groeten,

Cathrienke Brandt

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.