Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Deel 1: Vogels in vogelvlucht

Zwart geel mozaiek kobalt


Voorwoord : Deel 1.                                  Wout van Gils.

Een aantal jaren geleden kwam bij mij het idee naar voren om eens iets op papier te zetten aangaande de vogel in 't algemeen, namelijk in 't kort en op een eenvoudige en logische manier het vogelleven (de vogelliefhebberij) door te nemen.De reden dat ik daar toe kwam is de vraag van liefhebbers aan mij tijdens vergaderingen, keuringen of tentoonstellingen en bij liefhebbers op het kweekhok over vogels en dit op verschillende takken van deze hobby. Dikwijls vraag ik mij dan hoe het mogelijk is dat zulk een kweker of natuurlief hebber dit niet weet, al is natuurlijk vragen stellen geen schande. Dikwijls kon ik antwoorden, maar ooit twijfelde ik zelf ook wel eens en dan dacht ik: "HOE ZIT DAT OOK ALWEER?"

Toen ik thuiskwam zocht ik dit dan dadelijk op om de liefhebber zo snel mogelijk te kunnen antwoorden. Al deze vragen zetten mij ertoe aan om deze dingen eens op papier te zetten, enerzijds om mijn eigen kennis eens op te frissen, anderzijds voor onze leden en dit om hun gemakkelijke informatie te geven over de meest belangrijke functies van onze vogel in het algemeen Ik hoop dat ik met dit werk daar in geslaagd ben, buiten alle prachtige en goede literatuur om die er al is, en dat ook mijn werk kan bijdragen tot nog betere kennis en samenwerking van onze hobby:

"DE VOGEL HOBBY"

Als je deze uiteenzetting hebt gelezen, hoop ik dat je het eens bent met de titel "Vogels in vogelvlucht", dat ik voor de beginnende liefhebber wat kennis heb bijgebracht en het voor de ervaren kweker weer een opfrissing mogen zijn.Aan allen veel plezier in de vogelsport, en met deze uiteenzetting.

 VAN GILS WOUT   . 

E-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                 

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.